Inloggen
Lees hier ervaringen over Reconnective Healing

Wat is Reconnective Healing?

Het menselijk lichaam is gecreëerd met de intelligentie zichzelf te genezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eenvoudige, maar verfijnde manier waarop het lichaam een snijwond geneest. Soms wordt het lijf uit balans gebracht door factoren die het zelfhelende mechanisme van het lichaam verstoren. Langdurige blootstelling aan stress, slechte voeding of chronisch slaaptekort bijvoorbeeld.

Als het lichaam hulp nodig heeft

Wanneer het lichaam wordt overweldigd, kan het een ‘injectie’ van buiten gebruiken die het lichaam helpt zijn balans te herstellen. Zoals vitamines en supplementen als aanvulling op onze dagelijkse voeding. Of een farmaceutisch medicijn om een tekort van een chemische samenstelling aan te vullen. Acupunctuurbehandelingen of chiropractie die de energiestroom van het systeem deblokkeren. Of een verandering van levensstijl. Sommige van deze ‘injecties’ zijn ons meer vertrouwd dan anderen. Vooral onze cultuur en persoonlijke achtergrond bepalen of we ze op het eerste gezicht ‘logisch’ vinden of niet. Maar het zijn allemaal effectieve opties; verschillende paden die leiden naar dezelfde bestemming van gezondheid en welzijn. 

De balans herstellen

In het geval van geneesmiddelen of supplementen is de kwestie simpel: vervang het ontbrekende stofje en het lichamelijke proces zal zich herstellen. In het geval van de ‘mind-body-spirit vormen van genezing' gaat de aanpak niet zozeer over het toevoegen van het ontbrekende puzzelstukje, maar meer over het bereiken van een algehele staat van welzijn. Het basisidee is hier dat ziekte (‘dis-ease’) een staat van onbalans of dissonantie is in het lichaam. Dus wanneer een toestand van evenwicht en harmonie geactiveerd wordt, de ziekte vanzelf verdwijnt.

Directe verbinding

Er is een breed scala aan holistische behandelingen beschikbaar om de mind-body-spirt balans te herstellen: yoga, tai chi, qigong, chiropractie, acupunctuur, cranio - sacraal therapie , reflexologie, massage, enzovoort. Al deze therapieën werken volgens het basisprincipe dat door het creëren van de optimale omstandigheden om onze 'mind-body-spirit’ weer op één lijn te krijgen, onevenwichtigheden gecorrigeerd worden en het lichaam zichzelf weer zal genezen. Ook de Reconnection® heeft als basisdoelstelling het lichaam weer in evenwicht te brengen. Het onderscheidt zich echter van deze andere modaliteiten door het omzeilen van lichaamsposes, naalden, meridianen en technieken, door direct in verbinding te zijn met de universele helende intelligentie. Dezelfde intelligentie die het mogelijk maakt dat het lichaam zichzelf geneest van een snijwond.

Deur openen

The Reconnection® en Reconnective Healing® gaan dus niet over het sturen van energie, manipuleren van het lichaam of op een andere manier proberen een genezing af te dwingen. Het opent simpelweg een deur voor iemand om doorheen te gaan en datgene te ontvangen wat hij of zij nodig heeft: een unieke healing ‘op maat’, aangepast door de intelligentie van het universum.

 Lees hier meer over de ervaringen met Reconnective healing.

Dr. Eric Pearl

Vind een practitioner

Vind een practitioner