Inloggen
Lees hier ervaringen over Reconnective Healing

Emotionele ontwikkeling bij kinderen

Janette, 44 jaar: “Ik heb een pleegzoon van die jaar die sinds een jaar bij ons woont. Toen hij bij ons kwam, had hij een flinke achterstand in zijn persoonlijke ontwikkeling; zowel motorisch als emotioneel. Zijn motorische achterstand is hij al goed ingelopen. Maar qua emotionele ontwikkeling liep hij, in vergelijking met zijn leeftijdgenootjes, ver achter.  

Terwijl mijn pleegzoontje aan het spelen was, heeft de practitioner een healingsessie gedaan van ongeveer tien minuten. Het was een warme dag, maar tijdens de sessie kreeg het mannetje het koud en wilde hij een vest aan. Na de sessie merkte ik dat hij zijn emoties ging uiten. Dit deed hij voor die tijd weinig tot nooit. Bijvoorbeeld emoties van boosheid of het tonen van een eigen wil. Inmiddels zijn we zes weken verder. Zijn emotionele ontwikkeling gaat nog steeds sterk vooruit. Hij reageert op gevoelens van anderen en toont die van hemzelf. Hij kan nu heel duidelijk zeggen wat hij wil; dat hij voldoende heeft gegeten bijvoorbeeld. Het klinkt heel basaal, maar het besef dat hij een eigen mening mag hebben, was volledig afwezig bij hem. Keuzes maken kon hij niet, nu wel.

Toen ik een paar weken later merkte dat mijn oudste zoon van vijftien jaar niet zo lekker in z’n vel zat, dacht ik gelijk weer aan Reconnective Healing. Mijn zoon reageerde meteen positief op mijn voorstel om te kijken of een sessie hem zou kunnen helpen. Hij heeft gezien dat Reconnective Healing een heel goed effect had en heeft op zijn pleegbroertje.

De practitioner stelde mijn zoon op zijn gemak. In plaats van liggen op de massagetafel, bleef hij liever in een stoel zitten. Ook vertelde zij hem dat hij gewoon zijn ogen open kon houden als hij dat wilde. De sessie duurde ongeveer vijftien minuten. Tijdens de sessie voelde hij wat tintelingen. Ook ging er een schok door zijn lijf van zijn schouders naar zijn buik. Toen hij zijn ogen dicht had zag hij blauwe lichtflitsen. Ik was zelf ook bij de sessie aanwezig en tot mijn verbazing kreeg ik het gevoel dat er ook tussen ons (mijn zoon en ik) iets gebeurde. Wij hebben een heel goede band en het leek alsof wij elkaar in één keer meer los konden laten. Alsof hij in één klap volwassener werd. Hij is de oudste, ik ben naar hem toe misschien wel extra zorgzaam geweest. Hij liet het zich ook altijd graag aanleunen. Nu, na de sessie, merk ik dat ik hem meer volwassen behandel en hij dat ook prettig vindt. 

Hij is bepaalde angsten kwijt. Angsten die wel bij een kind horen, maar teveel angsten voor een kind van vijftien jaar. Hij leek hierin te blijven hangen. Nu gaat dit veel beter. Hij is zelfstandiger en heeft minder bevestiging nodig. Hij heeft veel meer vertrouwen in zichzelf en handelt daar nu ook naar. Het maakt hem veel vrijer in de dingen die hij doet. 

De practitioner heeft ook mij een korte sessie gegeven. Door de alledaagse drukte ben ik vaak druk in mijn hoofd, vooral met de dingen die ik nog moet doen. Door zorgen voor de dag van morgen ben ik dan niet in het ‘hier en nu’. Mijn gedachten gaan vaak zo snel dat ik mijzelf voorbij loop, waardoor er vervolgens minder uit mijn handen komt. Tijdens de sessie voelde ik mij heel zwaar worden, een gevoel van ‘staan’ in het hier en nu, een gevoel van ‘vertrouwen’ en ‘rust’. Ook na de sessie voelde ik mij veel meer in het hier en nu, met een besef van vertrouwen. Ik heb een mooi handvat gekregen: ‘ik hoef mij niet druk te maken over zaken waar ik niets aan kan of hoef te doen’. Dit geeft rust en werkt tot de dag van vandaag nog steeds door.”

Vind hulp in jouw buurt

Disclaimer en uitleg

Vind een practitioner

Vind een practitioner

Download GRATIS het e-book Reconnective healing

Hiermee geeft u tevens aan akkoord te gaan met het ontvangen van onze digitale nieuwsbrief.